вторник, 1 октомври 2013 г.

Вещица / Witch

За тези които ще четат, а няма само да гледат картинки -днес при мен има една вещица и есенни листа, забавлятелство, за книгите, малко ембос и още нещо…

И така в първия ден на октомври ако времето при вас е като във Варна със сигурност се нуждаете от разведряване на настроението за това надникнете при „Мър-Мяу“. Този месец темата е “ Какво се крие зад маската?“ или с други думи ще се радваме да видим картички или други хартиени майсторийки посветени на любим ваш (супер) герои от книга, филм, приказка или история и да ни разкажете, защо ви е вдъхновил. Избрахме темата за този месец и ако обичате и Хелоуин с цялата му сладостна  шарения  искате да ни направите и нещо за този празник.
Може да си мислите, че ви показвам именно такава картичка, но всъщност вдъхновението  и е много по-различно. И друг път съм ви споделяла, колко обичам книгите на Тери Пратчет за Света на диска, но особено са ми любими тези за вещиците. Забавлявам се безкрайно с тънкото чувство за хумор на господин Пратчет, но го уважавам предимно заради способността да описва неповторими характерии нещо трудно за мъж, да създава реалистични женски образи. Може би вещиците ми допадат толкова, защото откривам в тях малко от себе си и мога да се опиша така: „През моята младост  (пък и в някои от сегашните дни) съм била  все несигурна, непохватна и объркана като Маграт Чеснова. С  понатрупаният в годините житейски опит, доброжелателната ми натура и неравната битка с килограмите започвам доста да заприличвам на Леля Ог, за това представете си изненадата на тези, които (ако си заслужат) открият, че всъщност са се изпречили на пътя на Баба Вихронрав.“  А зако не схванахте шегата се надявам да съм погъделичкала любопитството ви за да пробвате да прочетете „Вещици в чужбина“(любимата ми), „Господари и господарки“, „Захапи за врата“, “Маскард“ пък и всичко останали.
А причината да ви разкажа за тези книги е, че когато видях Teen Witch на Mo си казах „Ооо, ама тя е нарисувала Маграт – с разрошената коса  и  прокъсаните дрехи, с които се престарава да изглежда по вещерски. Задължително ще я направя на картичка,когато се науча да оцветявам.“  Ммм, да това беше преди изобщо да имам маркери, някъде миналата година. Така че, когато дойде ред да творя за сегашното Забавлятелството знаех точно какво ще направя. Не исках да прекалявам с черните дрехи и за това експериментирах с ярко зелено и огнено червено, направих косата оранжева и украсих с цветя и есенни листа..

Малко прекалих с черното  и ако ви изглежда, че картичката е посипана с черни сажди това е, защото когато Тим Холц нарече нещо - Black Soot Distress Embossing Powder- си има защо. В интерес на истината когото се запознавах с техниката "топъл ембос" преди години, имаше причина дълго време да не я пробвам. Прекалено много прецизност и внимание има в нея, за да се получат както трябва нещата - то антистатична кърпичка, то перфектен отпечатък,  и да ти залепне навсякъде пудрата - съвсем не съм аз. Но гореспоменатият Тим, е помислил и за по-експанзивните като мене.  Тази дистрес-пудра е точно обратното на обикновената пудра за ембос (в картичката има порядъчно и от нея), не е детайлна; отпечатъка става матов, а не бляскав и има едни малки зрънца пясък, които може да излющите в последствие, за да стане още по-„дистреснато“.  Та не си я купувайте да правите стандартен ембос, защото ще се разочаровате, но ако искат да цапате и плескате със замах като мен направо си е  ПРЕКРАСНА.

А тази картичка, както и няколко други ще донеса в събота за работилничката за снимки на Срещата във Варна. Не знам кой ще идва, но ако искате да ви е полезно това което ще ви покажа донесете и вашите картички и фотоапарати за да ги изпробваме. От сега предупреждавам, че на работилничката няма да се допускат никакви професионални фотографи (особено такива които разбират повече от мен). Ще си говорим само за най-лесните и обикновени неща, които можем да направим за да изглеждат карасивите ни картички още по-красиви на снимка, а аз ще се опитам да помогна  с каквото мога.
Skin: FS1, FS4, FS9, TN3, TN5
Hair: TN3, TN4, TN9, OR2
Clothes: BG1, BG3, BG5, BG7, BG10, DG3, LG5, CG4, 
CR7, CR10, CR11, GB6, OR2, OR3
Broom: GB6, GB8, EB3
Background: BG1, BG3, BG5, Blender

Общо показвания

Labels

бебешки / baby бижута Великден / Easter винтидж дамски/ for the ladies есен жълто-лилаво за оцветяването зелено-лилаво Как да оцветим... Как... Календари / Calendars Коледа/Christmas коледни сладки Кутийки / Boxes Кутийки за свещи / Candle Box Кутийки за шоколад / Chocolate box лилаво и тюркоазено малки картички мартенички момичешки/girlie морски Мър Мяу пеперудени подаръци / gifts покани предизвикателство Картишок приказки / fairytales пътувания Рецептурници / Cook books рожден ден / birthday русалки с форма на... сватбени/wedding синьо и жълто синьо и кафяво Скрапбук / Scrapbooking снимки Тефтери и албуми / Notebooks & Albums тийнейджърско / teen ТRG феи/fairies филц/felt Хелоуинска размяна Хоби предизвикателство храна/food червено и синьо червено и тюркоазено червено и черно червено-жълто-зелено Шейкър / Shaker A Day For Daisies Alicia Bell Altered art art journal ATC Aurora Wings book covers booklet bookmark boy's and men's Cakes and sweets Card Mania Ch Ching-Chou Kuik coloring book coloring tutorial Crafter's Companion Crafts and Me Dilly Beans Stamps DSB Dulemba Emerald Fairies Fan Art favorite 5 Flourishes fuse tool Gorjuss stamps Graphic 45 Guest Designer Halloween handmade flowers Hannah Lynn Hero Arts home decor Humphry Jeremiah Ketner Just Inklined Kenny K Kraftin Kimmie Krista Smith La-la LemonShortbread Little Darlings LOTV Magnolia Make it Crafty Michael Powel MilkCoffee mix media Mo Manning Mo's DT Nellie Snellen paper piecing Paper Shelter Penny Black Polkadoodles ppinkydollsart Rachelle Anne Miller Robin Pushay Sami Stamps Sara Burrier Sassy Studio Saturated Canary ScrapBerry's Simply B Steampunck Stamps Smart ART Room SN Sparkling Pens SOG Spectrum Noir Stampendous Stamping Bella steampunck storage Sweet November Stamps tags /eтикети The East Wind Tickled Pink Stamps Tiddly Inks Tiddly Inks challenge Tiddly Inks DT TRG Valentine's Day Verity Rose Wags 'n Whiskars watercolor wee stamps Whiff of Joy Wiff ofJoy YamPuff

Последователи