събота, 23 март 2013 г.

От началото ... до края

Здравейте и приятна вечер от мен!

Както е трaдиция за наближаващият ми личен, а по-късно и блогов рожден ден и аз ще ви организирам игра. Но тъй като съм си аз, ще действам на обратно. За играта ще си говорим в понеделник, а днес ще започнем с подаръка - едно "малко" уроче.
Някои от вас искаха да ви покажа как се прави една от моите картички „от –до” и понеже това е наистина голямо предизвикателство реших, че едва ли ще намерите по-луд от мен да го направи. 

В началото едно пояснение - няма да ви показвам всяка малка стъпчица, това ще е по-скоро план, по който съм направила картичката, детайл от която виждате по-горе. Има доста за четене, а снимките са правени в един мрачен и дъждовен ден, но се надявам да се вижда всичко. Помолила съм няколко приятелки с опит, да хвърлят едно око и да кажат дали всичко в урока се разбира, тъй като е писан на части в различни промеждутъци от свободно време, та със сигурност стилистически не е издържан, но се надявам поне да ясен :) 

 И още нещо важно! Моля прочетете внимателно това 


ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
Не подхождайте към долуописаното лекомислено, 
защото това може да доведе до: 
- Загуба на огромно количество от вашето свободно време (ще видите точно колко) и пълно пренебрегване на заобикалящата ви действителност.
- Изразходване на немислимо количество от наличните ви крафт-материали и непреодолимо желание за купуване на още. 
И най-важното:
- Определени индивиди, могат да реагират с тотално пристрастяване, за което все още не съм открила лечение! 
Да не кажете после че не съм ви предупредила :)

За всички, които все още са тук започваме с...

 1. ИСКРАТА или поводът за правене на картичката или „Каква ще е картичката?”. В този случай  поводите бяха новото ми блокче хартии (когато започвах урока беше ново)  и новите печати от DBS – просто исках да си поиграя с тях. Така на въпроса отговаряме с...”Тъмна, тинейджърска, момичешка без конкретен повод” т.е. няма да слагаме надпис за да може да я подарим по всяко време.

2. Подбиране на ЦВЕТОВЕТЕ. За „цветовете и картичките” писах миналата година, и може да прочетете там, а в конкретния случай избрах класическата комбинация от тъмно червено, синьо и бяло. Аз започвам винаги с избирането на десените  защото ми е по-лесно да оцветя картинката според цветовете на хартиите, а не обратно, по оцветената картинка да търся хартии. За тази картичка материалите, които използвах и ориентировъчните им размери виждате на снимката.
(Да кажем, че по т.1 и т.2 да съм мислила общо около 10 минути, та до тук нищо страшно.)
 
3. ОРАЗМЕРЯВАНЕ И ОТПЕЧАТВАНЕ на картинката. Тук нещата са различни в зависимост от това дали използваме „истински” или дигитален печат. Сега е и момента да решим дали ще правим и paper piecing за да отпечатаме и допълнителните детайли на дизайнерска хартия. В тази картичка печата е дигитален и съм използвала paper piecing за панделката. Отваряме картинката в програмата, която използваме и го оразмеряваме спрямо шаблона, с който ще го изрежем после. В случая картинката ще е в правоъгълник, а тях ги изрязвам с тримера и за това размерът не е конкретен, а е „така ми харесва”. Ако искате картичката да е повечко украсена направете картинката по-малка (така е в нашата картичка), а ако искате изображението да е основното върху което ще се спира погледа, го оставете по-голямо.
Отпечатваме изображението на подходящата хартия за оцветяване, а панделката на избраната дизайнерска хартия. Повече може да намерите в „Paper piecing с дигитални печати”, но и сега правилото остава: След като сте отпечатали всичко запазете файлът с оразмерената картинка докато не сте готови с картичката. Никога не е късно нещо да се развали, а ако имате малки деца около вас това е почти абсолютно сигурно.
(Ако вече имаме идея в главата си какво правим това може да ни отнеме само около 10 минутки)

4. ОЦВЕТЯВАНЕ на картинката. С акварели или маркери - няма значение - ще ви чакам тук след около 1 часа (тази картинка е лесна). Не забравяйте да сложите светлосенки и на панделката.   
Готови ли сте? Хареса ли ви как стана!? Ако отговорът е „НЕ”, ще ви чакам след още 30-45 минути (вторият път е по-лесно).

5. ОФОРМЯНЕ на картинката. Тук завършваме като ембосваме и залепяме панделката и добавяме някои от ”финалните щрихи” – с Gloss accents покрих очите и сложих няколко щрихи в косата за релеф. Оставяме на страна да изсъхне. (По тази точка – скромно - 2 минути) .
 
6. СКРОЯВАНЕ на хартиените елементи. 
Нарекох тази точка така, защото наистина си прилича на кроенето на дреха и ако нямаме някаква конкретна идея можем да използваме готова кройка или т.нар.”скеч”. Начертах ви как би изглеждал скечът за вече готовата картичка. 
По принцип може да скроите нещата и преди да сте оцветили картинката, но аз предпочитам тази последователност, защото при оцветяването мога да променя първоначалните цветове и да се наложи да сменя някоя от дизайнерските хартии.

 И преди да преминем към самото рязане още една тънкост, която ще е от полза за начинаещите. Казано на компютърен език - използвайте “Recycle Bin” или в превод – отделете си една кутия, в която да изхвърляте остатъците при правенето на конкретната картичка, и не ги изхвърляйте в общия боклук докато не я завършите. Тези „непотребни” парчета служат за да пробвате по тях мастилата, шиенето и каквото се сетите, пък и никога не се знае къде може да потрябват. Аз съм голяма спестовница и пазя почти всички парченца, които могат да се продупчат и с най-малкия пънч не само докато правя картичката, а и "за друг път". 

6.1. Изрязване на основата – обикновено правя картичка с размер 15х15см, и за целта отива лист цветен картон А4. Срязвам го по дългата страна, а след това биговам и сгъвам на две. В повечето случаи картичките ми се отварят нагоре (тип палатка), защото така ми изглеждат по стабилни, имайки предвид елементите с които ще ги натоварим после. Но може и да я оформите да се отваря на страни. След като сте изрязали основата я приберете някъде, тя нама да ни трябва още дълго време.

6.2. Изрязването на лицевите и вътрешните парчета. Правилото е: за да насложите (рамкирате) отделните панели изрязвате всяко парче с около 5 мм по-тясно от това върху което ще го сложите - и на дължина, и на ширина. Така после разликата в размера е от около 2-2,5 мм от всяка страна. Това са единствените точни размери, които използвам, за почти всичко останало действам с "около - ей толкова, че това ми харесва или толкова ми е останало" 
 За рамкиране на дизайнерските хартии обичам т.нар структуриран картон или Core'dination, заради специфичния му ефект при изпиляването и такъв ще използвам и тук. За една картичка при крайно икономичното му използване стига половин от лист 30х30см.
Правя две парчета за лицето и за вътрешната част на картичката (вече не мога да правя картички без оформена вътрешна част, това е!) След това изрязвам и дизайнерските хартии за вътрешността и лицето. За лице съм използвала тази на която отпечатахме панделката, но не се притеснявайте – все ще намерим с какво да скрием дефекта :).
 И ако следвате примерно всяко нещо до тук ще видите, че от половината лист структуриран картон направихте две големи парчета и остана една малка лентичка. Как ли ще ни стигне за всичко? Ето тук ще ви кажа една тайна, (надявам се не за всички), с тримера внимателно от вътрешността на големите парчета изрязвате всичкия този картон, който иначе ще се похаби отдолу и си оставяте само рамчица с около 1,5 см дебелина, ако ще шием на машина. Ако няма да го правите рамките могат и да са и по-тънки – около 1 см.
 От тези по-малки парчета по същия принцип оформяме рамката на картинката (гледайте да е изсъхнала) и второто лицево парче, и ако и тях направим на рамчици дори ни останаха дреболии за листа и цветя, например.
 (Около 10 мин за рязане на всичко.)

7. Оформяне на РЪБОВЕТЕ. Тук може да изберете с каква техника ще дооформим хартиените парчета – дали ще оставим ръбчетата гладки и резки (това ми се получава само когато имам ново ножче на тримера), дали ще ги наръфате или състарите с пила или шкурка. За тази картичка ще направим последното. Внимавайте само когато пилите тънките рамки от картона да не го скъсате.
 След това (или преди да оформите ръбчетата), ако искате, с подходящо дистрес или друго цветно мастило и гъбичка потъмнявате ъгълчетата и ръбчетата на дизайнерските хартии за "опушен" ефект. Ако ще добавяме някакъв фонов печат – заврънкулки, текстура, щрифт – сега му е времето.
(Да кажем, че ни отне 5 мин ако знаем какво правим :)


8. ШИЕНЕ. Преди да започнем самото шиене трябва да фиксираме рамките на хартиените елементи. За целта използвам малки парчета хартиено тиксо (masking tape) в двете срещуположни ъгълчета на рамката, но ако нямате много опит може фиксирате и в четирите страни. Гледайте тиксото да е възможно най-далече от мястото където ще минава иглата. След това вземаме машината и шием, а как става това пак прочетете от миналата година.
Ако искате да прикрепите панделка или дантела и знаете къде ще я сложите може да я зашиете с машината при оформянето на лицевия панел. Но трябва да сте абсолютно сигурни, че там ще и е мястото, защото после няма разваляне!
(Ако не трябва да крещите по децата да си махнат пръстчетата от машината или да крещите по машината, че ви къса конеца – всичкото шиене отнема още около 15 минути.) 
 
9. УКРАСАТА. След шиенето хартиените панели са вече готови и това, което ни остава е да ги залепим за основата, но ви съветвам е да не бързате с тази стъпка. 
 Не знам дали забелязахте, но до тук почти не сме говорили за украсата. Ако не сме си харесали, някой специален елемент - рамка, копче, или нещо друго, тук е момента в който избирам „подправките”. Започвам с подходяща дантела и/или панделка, а след това следват цветята. Много от вас искаха да ви покажа уроче за цветята, но това ще си го запазя за друг път. Проблемът е, че вариантите за цветя са безкрайни - готови, изрязани, хартиени, платнени, големи, малки - просто всякакви. Какви да са обикновено решавам според стила и настроението на картичката, но ги подбирам главно”защото така ми харесват”. За тази тук „трябва” да са големи и по-малко на брой. Направих нещо като червени макове изрязани с любимия ми шаблон на Tim Holtz, а за центърче харесах сладурските копченца от Gorjuss-колекцията, които бяха подаръче в последното списание Creativity. При подреждането на цветята имам само едно суеверното правило - трябва да са нечетен брой. Сложих 5 за лицето и едно за вътрешната страна или общо 6 цветя, от които 3 големи, две средни и едно мъничко, с което ще покрием черепът на панделката (не всички харесват черепи).

Превърнато в хартиени елементи това прави 12 черни малки тичинки и 18 червени цветя с различни размери. Всяко от червените цветя са изрязани от същия структуриран картон, който сложих за рамките, а след като се изрежат, всяко венчелистче се изпилява с шкурката за да се покаже различния цвят на сърцевината. След това цветята се ембосват на мека подложка за да придобият форма и се сглобяват. За да са стабилни и за да се задържат копчетата използвах телчета, които всъщност са стъбла на хартиени розички (едно от нещата, които също не изхвърлям) оцветени с черен маркер (все пак до тук нямаме нищо в зелено, значи няма и да имаме.)
 След цветята избираме подходящи листа - спрях на тези на Магнолия, защото имат същата сърцевидна форма, както панделката на картинката. Изпиляваме и ембосваме и тях. Почти всичката останалата украса виждате на снимката.

(Тук времето варира в зависимост от това дали вече сме избрали с какво ще украсяваме или вадим и прибваме много неща - едни 20-30 минути са средното време за приготвим всичко.)


10. ПОДРЕЖДАНЕ. След като реша какви ще са елементите за украсата, нареждам всичко по картичката за да видя дали изглежда добре. Тук се случва да пробвам различни конфигурации на цветята и може да се наложи леко рзместване на хартиените панели (за това ви казах да не бързаме да залепяме). Приблизително подредена нашата картичка виждате на снимката. И ако сме доволни запомняме как сме я подредили и приминаваме нататък. Това със запомнянето е много важно, защото тук слагамесамо 5 цветя, но имам картички, където са повече от 20. В такива случаи или ако я довършвам друг път си начертавам малка схемичка, а последно време се изхитрих направо да си щракна една снимчица и да си гледам от компютъра когато започна да залепям.
 Като време това може да отнеме 5 минути, ако картичката е от тези, които се получават на "един дъх" или доста повече ако е някоя която все се инати и не се подрежда така, че да ми хареса :)
11. ЗАЛЕПЯНЕ на хартиените панели. За тях използвам двойно залепващо тиксо. За целта съм си избрала няколко марки, които си купувам от обикновените книжарници и знам, че лепят добре.  (Някои от вас предпочитат течните лепила, но аз си харесвам тиксото.) Тук има един важен момент, когато хартията е шита - тъй като тегела дава височина е необходимо така да сложите лентат с тиксо, че да го покриете изцяло и  да захванете  колкото може повече от ръбчето навън от него. Така когато залепите и притиснете добре хартиеният ръб няма да се повдигне. 
Тук първо залепих раирания панел в центъра на големия лицев, а след това закрепих панделката и дантелата за гърба. Когато, както тук има голяма картинка, с кято ще покриете част от панделката, може предварително да подложите малко двойнозалепващо и на лицевия панел. Под страничните части, които ще се виждат обикновено не слагам, защото тиксото придърпва или прозира под дантелата и не изглежда добре. На снимките се вижда лицевият панел от двете страни готов за залепяне. По същия начин оформяме и залепяме и вътрешния панел.


 След това залепям и картинката, като в повечето случаи я повдигам с обемно тиксо (монтажна лента). Слагам от 3D лентата по целия гръб на картинката, защото ако се натисне случайно може да хлътне неприятно в центъра.
 (Едни 5 минути да кажем, че стигат.) 

12.ЗАЛЕПЯНЕ НА УКРАСАТА. За тази цел използвам пистолет с течен силикон. Има много варианти на лепила, с които може да действате вие, но аз си обичам силикона - знам му всичките плюсове и минуси. В ритуалът ми за правене на картичка, включа ли пистолета в контакта това означава, че картичката е готова - няма какво да се мисли по нея повече. И докато се стопли използвам момента да разтребя космическия хаос около мен. 
По-често залепям първо цветята, а след това подпъхвам под тях листенцата ако са от малките. Когато са клонки, както тук, може да залепя първо най-големите, върху тях цветята, а после да сложа по-малките. Не забравяте да сложите и цветенцето от вътрешната страна. 
Към подредените елементи по-горе добавих една вързана корделка в лявото букетче, по едно блестящо камъче във всеки ъгъл, а от десните цветенца пуснах на верижка едно малко ключе, с което искам да ви кажа, че все пак някои неща ще си оставя заключени.
За последната стъпка средно 10 минути - и сме готови!

И ако някой си направи труда да сметне заедно с мен минутките за една такава картичка (а тази е от сравнително лесните) отидоха 2-3 часа и то само в случаите, когато всичко се получава безпроблемно :) 
   Остана  да СНИМАМЕ и РЕДАКТИРАМЕ снимките на картичката.

Ами това е! Казах ви (почти) всичко!
 С нетърпение чакам вашите въпроси и мнения за урочето :)

30 коментара:

 1. Голямо Благодаря за урока и споделянето,много точно и ясно е всичко, научих някои хитринки :),но нямам смелост за оцветяването. Картичката е разкош...!!!!

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотен урок! Благодаря!!!

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря, Кали, за ценния урок! За много "тънки" неща съм се чудила как да ги направя и тук намирам решение на някои мои лутания. Естествено и редът на действията съм обърквала и става една кашаа...Но сега ми се избистрят :) Ще чакам с нетърпение и следващите урочета! А за картичката - не се съмнявам, че е станала супер!
  Хубава вечер! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря за урока! Много добре си обяснила всичко и за начинаещи като мен това може да се приеме като Библия ;)със сигурност много пъти ще чета и препрочитам за да мога да реализирам идеите си с възможно най-малко грешки и намачкани в ярост материали (хихихи).

  ОтговорИзтриване
 5. Кали,страхотно си описала всичко,много точно и ясно!Поздрави за търпението ,което си проявила.

  ОтговорИзтриване
 6. Кали, чета аз тука, възхищавам ти се и си мисля, ако взема и тебе у дома да я правиш може и аз да се похваля, че от моята къща е излязла такава картичка.
  Благодаря, че ни открехна твоята работилница за вълшебства. Те обаче не са за простосмъртни. Трябва си магическа сила, а ти я владееш чудесно.

  Извинявай, писах от Картичкофурии и го махнах. Исках да е от мое име коментара.

  ОтговорИзтриване
 7. Кали,много изчерпателно уроче!Много ти благодаря за него.Точно заради тези урочета,обичам да надниквам в твоето местенце!

  ОтговорИзтриване
 8. Кали, благодаря за прекрасния урок! :) Чакам с нетърпение да видя и готовата картичка :)

  ОтговорИзтриване
 9. Аз като една типична учителка мога да заявя съвсем откровено - един много съдържателен и издържан методически урок!!! Страхотно добре ти се е получило, Кали! Оценявам търпението ти да обясниш стъпка по стъпка един толкова сериозен процес, като сътворяването на една картичка.

  ОтговорИзтриване
 10. Чудесен урок и прекрасно обяснен.Благодаря,Кали! А картичката без съмнение е ВЕЛИКОЛЕПНА,особено като гледам стилната цветова комбинация и аз като всички тръпна в очакване да я видя:)))

  ОтговорИзтриване
 11. Огромен труд. Голямо браво за търпението и старателното обяснение. За красотата на финала - всички я предвкусваме. :) За мен беше истинско удоволствие да се върна и потопя и в твоя цветен и изящен до съвършенство свят. Благодаря :)ххх

  ОтговорИзтриване
 12. Кали,благодаря за урочето, само да се престраша с пустото оцветяване и мисля да се пробвам :)) Учила съм 4 години това шиене и нещо не мога да изкарам машината, все я вадя и прибирам след 5 мин. Задължително ще опитам.

  ОтговорИзтриване
 13. Кали, Кали....наистина съм изумена от търпението ти и начина на изложение...И аз като Деляна, с учителски поглед слагам оценка 6-ца! Истинско удоволствие и наслада изпитах от урока ти на пръв прочит и честно да си кажа - оставям го настрана за още няколко пъти ...Така де - може нещо да ми е убягнало - ти като си го поднесла перфектно не значи, че и аз съм добра ученичка, ще надничам пак!
  А колкото до ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО ти, особено третата му част ...за мен специално е малко "късничко дошло", май и доста от нас! Очаквам с нетърпение продължението на всичко това, което правиш! Гуш от мен!

  ОтговорИзтриване
 14. И аз благодаря! Много е полезно да видя как се случват нещата, особено това за рамките около панелите. Вярно е,че действа зарибяващо,ама стигне ли човек до четенето на това как се случват нещата, връщане назад няма:)) Поздравления, Кали, и още веднъж благодаря!

  ОтговорИзтриване
 15. Беше ми много приятно да прочета урочето. Благодаря за труда и отделеното време!
  Стана ми много приятно, защото моята последователност на картичкоправене е абсолютно същата с тази разлика, че аз разхищавам цял лист за рамка, ама ще пробвам твоя икономичен вариант още със следващата ми картичка:-D

  ОтговорИзтриване
 16. Еее, Кали, благодаря за това удоволствие да се насладя на всеки миг от това сътворение.

  ОтговорИзтриване
 17. Страхотен Урок! Много се смях на предупреждението :))) Много е вярно! Супер че си успяла да направиш толкова полезен урок и толкова снимки към него.

  ОтговорИзтриване
 18. С удоволствие прочетох всяка една стъпка от урочето ти, Кали. Поздравления за идеята и търпението да представиш така детайлно и нагледно твоя творчески процес:) Аплодирам предложението за запазване дори и на най-мъничките парченца хартия, признавам, че правя същото с мисълта, че все някога ще влезнат в употреба.
  Поздрави и усмивки:)

  ОтговорИзтриване
 19. Кали, мила Кали, първо: едно огромно БЛАГОДАРЯ, че уважи молбата ми. Повече от възхитена съм от начина, по който изработваш и, след това, представяш картичките си. При теб винаги е цветно, много цветно. И ето, днес, първото нещо, което отварям, е твоето местенце. От него черпя и вдъхновение, и настроение.
  Честит празник! Какво да ти пожелая - ти си творец, затова ти желая нестихващо вдъхновение. Бъди здрава, бъди усмихната! Мога само да съжалявам, че все още не те познавам лично, но един ден и това ще стане.
  Прегръщам те, Биляна!

  ОтговорИзтриване
 20. Поздравления за търпението,да покажеш всичко, така ясно и просто!!Това,което тук най-често се пожелава,имаш го и от мен!!!

  ОтговорИзтриване
 21. Благодаря ти за изчерпателния урок, Кали. Прекланям се пред таланта и вдъхновението,с което зареждаш сигурна съм всички от нас! Бъди все така талантлива и продължавай да ни очароваш с твоите картички ...

  ОтговорИзтриване
 22. Кали, благодаря ти за този великолепен урок! Толкова подробно и толкова хубаво си обяснила всичко, беше едно голямо удоволствие да го прочета и да се насладя на тази красота!

  Гуш
  Ем

  ОтговорИзтриване
 23. Кали, като каза в началото на публикацията, че ще е голямо четене и гледане на снимки, се замислих дали да почвам да чета тази вечер, да не стане много късно... Какво късно?! То се изчита на един дъх! :) <3 Страхотно обяснение! Винаги ми е интересно да научавам хитринки "от кухнята" на родните съкрафтърки, а от теб съм се учила много, откакто се зарибих по това хоби! :)))) <3
  Благодаря ти за посветенето време и желание да напишеш това уроче! :)))
  Поздрави! ХОХОХО

  ОтговорИзтриване
 24. Absolutely fabulous, thank you so much for sharing your post with me. We love when you use Dilly Beans images, you've got a way of making them even cuter than they already are! :)

  ОтговорИзтриване
 25. :) Много ми беше интересно да проследя твоя творчески процес, Кали. Благодаря ти, че го сподели! Наистина си голяма спестовница. Харесва ми хитринката ти с рамките. ;)

  ОтговорИзтриване
 26. Какво да кажа освен, че винаги може да се научи нещо ново и още повече от най-добрите! Много е полезно и ясно си обяснила всичко! Направо си е като Ръководство за начинаещи! Благодаря!:)

  ОтговорИзтриване
 27. Отворих още вчера тази публикация, но понеже нямах време я оставих и не загасих компютъра. Днес, след като децата заспаха, вече седнах да я изчета! Благодаря за прекрасния урок! Ще се опитам, пък да видим какво ще стане!

  ОтговорИзтриване
 28. Кали,благодаря ти и аз за подробното описание..Според мен най-големия майсторлък се крие в аранжирането на готовите елементи И оцветяването на картинката- преливането на цветовете..- върху тези 2 момента имам да работя. Ново нещо ,което научих също е - как използваш тези телчета от готовите цветя за да прихванеш копченцето .. А за техниката "с парченца хартия" тепърва ще се пробвам.. Радвам се че имам вече картичка от теб- стои ми на бюрото още!-))))))и ..честит ти рожден ден днес!

  ОтговорИзтриване
 29. Удоволствие бе за мен днес да присъствам на този открит урок-много интересен и полезен!Със сигурност ще се връщам отново :)Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 30. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване

Благодаря,че се отбихте за да оставите коментар или просто усмивка!
Thank you for leaving your comment or just a smile!

Общо показвания

Labels

бебешки / baby бижута Великден / Easter винтидж дамски/ for the ladies есен жълто-лилаво за оцветяването зелено-лилаво Как да оцветим... Как... Календари / Calendars Коледа/Christmas Кутийки / Boxes Кутийки за свещи / Candle Box Кутийки за шоколад / Chocolate box лилаво и тюркоазено малки картички мартенички момичешки/girlie морски Мър Мяу пеперудени подаръци / gifts покани предизвикателство Картишок приказки / fairytales пътувания Рецептурници / Cook books рожден ден / birthday русалки с форма на... сватбени/wedding синьо и жълто синьо и кафяво Скрапбук / Scrapbooking снимки Тефтери и албуми / Notebooks & Albums тийнейджърско / teen ТRG феи/fairies филц/felt Хелоуинска размяна Хоби предизвикателство храна/food червено и синьо червено и тюркоазено червено и черно червено-жълто-зелено Шейкър / Shaker A Day For Daisies Alicia Bell Altered art art journal ATC Aurora Wings book covers booklet bookmark boy's and men's Cakes and sweets Card Mania Ch Ching-Chou Kuik coloring book coloring tutorial Crafter's Companion Crafts and Me Dilly Beans Stamps DSB Dulemba Emerald Fairies Fan Art favorite 5 Flourishes fuse tool Gorjuss stamps Graphic 45 Guest Designer Halloween handmade flowers Hannah Lynn Hero Arts home decor Humphry Jeremiah Ketner Just Inklined Kenny K Kraftin Kimmie Krista Smith La-la LemonShortbread Little Darlings LOTV Magnolia Make it Crafty Michael Powel MilkCoffee mix media Mo Manning Mo's DT Nellie Snellen paper piecing Paper Shelter Penny Black Polkadoodles ppinkydollsart Rachelle Anne Miller Robin Pushay Sami Stamps Sara Burrier Sassy Studio Saturated Canary ScrapBerry's Simply B Steampunck Stamps SN Sparkling Pens SOG Spectrum Noir Stampendous Stamping Bella steampunck storage Sweet November Stamps tags /eтикети The East Wind Tickled Pink Stamps Tiddly Inks Tiddly Inks challenge Tiddly Inks DT TRG Valentine's Day Verity Rose Wags 'n Whiskars watercolor wee stamps Whiff of Joy Wiff ofJoy YamPuff

Последователи