понеделник, 17 юни 2013 г.

Сезонът на вишните / Sakura seasonЗдравейте и добре дошли в новото ни Забавлятелство! Темата този месец е “Около света за 80 дни“ и искаме да разходите вашите картички в различни части на земното ни кълбо и да ни покажете как те ви вдъхновяват. Аз съм избрала да посетим Япония в Сезона на вишните… да, прави сте - тази публикация е с около 20 дни закъсняла, и за това ще ви разкажа историята на картичката стъпка по стъпка, за да разберете защо:
Всичко започна преди повече от месещ с темата на Забавлятелството и с идеята за „Сезона на вишните“. Много бях харесала тази японка на Krista Smith, но за съжаление открих, че я има само във вариант гумен печат, но не и дигитална. Тогава ви попитах дали може да ми помогнете с изображение на азиатско момиче и с ваша помощ се насочих към една друга картинка за главна роля.
След това разгледах всичките си хартии, но открих, че единствената подходяща е прекалено сладникаво-розова и за това помолих Вили да мe “почерпи“ с листче от разкошното блокче на Graphic 45 Bird Song, с което ми се беше похвалила. Тя ми даде да си избера и едва ли имаше по –подходяща фон за „вишните“ от този.Така хартията се настани до картоните ми още в края на май, за да чака да я започна.
Няколко дни по-късно имах малко време и си направих цветчетата.
По урока на Astoria, но с тези съставки:
 За съжаление краят на май месец наближи неусетно и улисана в много задачки и приготовления за пътуване до София, не можах да успея за началото на Забавлятелството. но както се казва - всяко зло за добро.

В София докато си приказвахме (момичетата да потвърдят) разказах колко съжалявам, че не съм завършила моята Японска картичка и бях страхотно изненадана когато на следващия ден Петя (shMe), ме извика на тайнствена среща под дъжда за да ми даде малко пакетче и в него така желаната японка. Благодаря ти, Петя!

Прибрах се в къщи и дните се нижеха неусетно, време нямаше никакво и японката си седеше до приготвените листчета… Но пък си купих металното драконче, за да го добавя за късмет.
След това видях Японската градина на Петя, която по телепатия бе избрала същата хартия (то и няма по-подходящо) и тогава съвсем се отказах.

Заради този момент пиша всичко това тук, защото последно време, няколко учудващо приличащи си картички се появяват на нашата сцена и това леко ме дразни. 
Няма да кажа нито дума повече по този въпрос, но не мислете, че не  виждам.
За да не възникне въпроса с копирането обаче съвсем зарязах идеята, докато самата Петя не ме помоли да не го правя (може да видите в коментарите при нея).


И така водена от Вдъхновението, с помощта на няколко приятелки и с голямо закъснение "Сезонът на вишните" е пред вас. 
На мен това ми е любимата моя картичка (за сега), и ще се радвам на вашите коментари. Spectrum Noir Colors:
Skin: FS2,9 TN1,2 CR1
Hair: True Black, BG1,4,8,10
Clothes: BT1,3,4,7,9 IG4,6
   CR1,5,6 FS8 BG1,4
Tree: PP1,4 BP1 TN4,5,7
Background: BG1,3 GG1 Blender
White gel-pen26 коментара:

 1. Кали, мога да кажа само, че много се радвам, че не си се отказала и са сътворила отвово едно вълшебство, пренасяйки ни в един друг и много екзотичен и пълен с ромонтика свят !

  ОтговорИзтриване
 2. Много е красива, Кали! Добре е, че творческите терзания не са те отказали от правенето на картичката

  ОтговорИзтриване
 3. Разкошна е! Просто няма какво да не й харесаш на тази картичка! Много се радвам, че я завърши. От онази среща на сам все чакам да я видя и трябва да си кажа чакането си заслужаваше! :)

  Гуш
  Ем

  ОтговорИзтриване
 4. Кали, много е красива и изящна! Един прекрасен печат в ръцете на двама прекрасни творци - ти и Петя! Уникални произведения, уникални настроения!

  ОтговорИзтриване
 5. Ау, прекрасна е!!!
  С еднакъв печат и хартия, НО картичките ви с Петя са коренно различни! Поздравления, за втория е по-трудно! Напълно те подкрепям за "еднаквостта" - и мен ме дразни МНОГО! А когато пък може да се нарече копиране си е направо ужасно!... ама да взема и аз да спра по въпроса, а?

  ОтговорИзтриване
 6. Прекрасна е, Кали!! :) И аз като Течето не виждам особена прилика с картичката на Петя. В твоята отново си дала част от себе си, не бих я сбъркала никога! :) Колкото до копирането, явно липсата на време не ми е позволило да забележа подобни неща... Може би е за добро :)

  ОтговорИзтриване
 7. Кали, прелестна е!!! Истински разкош...просто нямам думи да опиша възхищението си от майсторството и умението с което поднасяш всяко твое творение. Радвам се,че не си се отказала и ти благодаря за цялата красота и изящност. Поздрави и прегръдки:)))

  ОтговорИзтриване
 8. ООООО да - жестока е! Няма как да не ти е любима! На мен определено ми е (е - може да ми я подариш...хич няма да ти се обидя ;-)) Цветовете са невероятни, хартиите, цветята - абе ВСИЧКО е супер!!!

  ОтговорИзтриване
 9. Никой не може да достигне съвършенството на твоите картички! Никой няма твоя поглед, твоята мироглед, за да сътвори подобие на твоите разкошотии! Дерзай и не се замисляй! Все пак много хора се учат от теб......:)

  ОтговорИзтриване
 10. Уникална, Кали! Както винаги, страхотно оцветяване, прелестни цветя,а дракончето... очарователно!!!

  ОтговорИзтриване
 11. Невероятна е ....истинска прелест .сигурно е гледам вече половин час ...уникална е!

  ОтговорИзтриване
 12. Поредната разкошна картичка,Кали :-) Никога не бих могла да сбъркам стила ти! Всичко изпипано до последния детайл :-)

  ОтговорИзтриване
 13. Мила Кали, вече няколко часа гледам прекрасният ти шедьовър и не мога да му се нагледам.Уникалноооооооо!!!Незная за какво точно се спори относно японката и хартиите ,но искам да кажа че никой -никой не може да те копира или имитира, защото ти си уникална и неповторима.Ти си радост за душата и опиянение за очите ми!Възхищавам ти се от сърце!Гушкиииииииииииии:))))))

  ОтговорИзтриване
 14. Истинска красота, Кали! <3 Много ми харесва и японката, и хартията, и най-вече интерпретацията ти! :))) Именно интерпретацията прави картичките различни, въпреки използването на едни и същи материали. :) Браво за твоята креативност! Радвам се, че не си се отказала да публикуваш картичката си! <3 Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 15. Невероятна картичка. Не мога да спра да я гледам. Тези цветове на вишна, са като истински, доста си се постарала. Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 16. Прекрасна е,Кали! Истински източен дух витае около твоята японка. Ръчно правените цветове са като непипнати от ръка :)

  ОтговорИзтриване
 17. Освен еднаквите хартии и печат, аз не виждам друга прилика в картичките ви с Петя. Всяка от вас си има вече изграден собствен, разпознаваем стил и няма как да ви объркам. Картичката ти е страхотна, Кали!
  Това за копирането и аз съм го пропуснала, може би както е писала Диди, за добро.
  Поздрави :)

  ОтговорИзтриване
 18. Та как няма да е любима като е съвършена и изтъкана с толкова много приятелска обич? :) Невероятно красива картичка, Кали, твоя картичка, неповторима. И безкрайно се радвам, че се убеди да я публикуваш, защото наистина е прелестно бижу, на което трябва да се радват повече хора.

  За другото - неприятно е, когато липсва оригиналността и има само копиране. Както си говорихме още като се видяхме и, както написах при мен, едно и също нещо може да има толкова много различни лица, когато всяка от нас вложи своята оригинална визия за него. Мисля, че съвсем нагледно дадохме пример по въпроса. За това се обръщам към "прекалилите" - едно е някой и работата му да те вдъхновява и обогатява, съвсем друго да крадеш труда му, макар и "несъзнателно". Вярвам, че всеки може да направи нещо красиво свое и оригинално стига да иска, за което не е необходимо да копира някой друг и така да обижда и него, и себе си. Това е ХОБИ, страст, мания, а не предаване на Кой е по-по-най, нали? За това нека на всички ни е хубаво и да се забавляваме от сърце. Кали, разкошна си и вдъхновяваш много. Прощавай за дългото писание, но така ми е на душа :))ххх

  ОтговорИзтриване
 19. Прелестна картичка! Съвършена! Браво, Кали! Петя е права, че едни и същи продукти изглеждат по коренно различен начин при всеки творец. Ти си уникален творец и не мисля, че някой може да те копира. Не знам за какво точно говорите, надявам се не съм една от "прекалилите" (не че скоро съм се завъртала в блога си...), но мога да кажа само едно - бъди щастлива с таланта си, радвай се че си човек, на който другите искат да подражават и дори и някой да се опита да те копира, това не значи, че трудът ти се омаловажава. Има една поговорка, че ако ти си измислил нещо, рано или късно поне още някой ще се сети за същото. Това не прави твоята творба по-малко красива, ценна и харесвана! А на "другите" бих пожелала да слушат сърцето си и ще открият своята уникалност!

  ОтговорИзтриване
 20. Великолепна е, цветята ти са много красиви. Откакто видях това уроче за цветя толкова много искам да пробвам, но пусто му време, не стига! Но твоите цветя толкова страхотно се вписват в цялата концепция, че просто за мен картичката ти е истинско бижу!

  ОтговорИзтриване
 21. Кали , картичката ти е прекрасна ! Аз обожавам всичко свързано с Япония . Градините , цъфтящите вишни , уникалното търпение на японците да изработват нещата - изпипвайки и най-малките детайли . Твоята картичка ме пренесе в този съвършен свят ! Цветчетата са невероятно нежни , а висулката с дракончето е супер оригинална : ) Винаги успяваш да измислиш нещо ново , различно и оригинално в твоите картички и затова са толкова прекрасни и неповторими ! Продължавай все така да ни радваш :)

  ОтговорИзтриване
 22. Не мога да спра да я гледам - невероятна е!!! А дракончето ми стана любим елемент от картичката.

  ОтговорИзтриване
 23. Калии, много е красива. За пореден път се убеждавам, че любимата ми твоя картичка е последната, която си направила. Браво!

  ОтговорИзтриване
 24. Много красива, нежна, цветна, вълшебна картичка си сътворила отново, Кали. Харесва ми много.

  ОтговорИзтриване
 25. Ох тези цветя :))) Кали разкошна е :))Като я гледам и се сещам за един филм с една японка беше и отиде при едно дърво и около нея капеха цветовете от дървото. Много ми харесва, много :)

  ОтговорИзтриване

Благодаря,че се отбихте за да оставите коментар или просто усмивка!
Thank you for leaving your comment or just a smile!

Общо показвания

Labels

бебешки / baby бижута Великден / Easter винтидж дамски/ for the ladies есен жълто-лилаво за оцветяването зелено-лилаво Как да оцветим... Как... Календари / Calendars Коледа/Christmas Кутийки / Boxes Кутийки за свещи / Candle Box Кутийки за шоколад / Chocolate box лилаво и тюркоазено малки картички мартенички момичешки/girlie морски Мър Мяу пеперудени подаръци / gifts покани предизвикателство Картишок приказки / fairytales пътувания Рецептурници / Cook books рожден ден / birthday русалки с форма на... сватбени/wedding синьо и жълто синьо и кафяво Скрапбук / Scrapbooking снимки Тефтери и албуми / Notebooks & Albums тийнейджърско / teen ТRG феи/fairies филц/felt Хелоуинска размяна Хоби предизвикателство храна/food червено и синьо червено и тюркоазено червено и черно червено-жълто-зелено Шейкър / Shaker A Day For Daisies Alicia Bell Altered art art journal ATC Aurora Wings book covers booklet bookmark boy's and men's Cakes and sweets Card Mania Ch Ching-Chou Kuik coloring book coloring tutorial Crafter's Companion Crafts and Me Dilly Beans Stamps DSB Dulemba Emerald Fairies Fan Art favorite 5 Flourishes fuse tool Gorjuss stamps Graphic 45 Guest Designer Halloween handmade flowers Hannah Lynn Hero Arts home decor Humphry Jeremiah Ketner Just Inklined Kenny K Kraftin Kimmie Krista Smith La-la LemonShortbread Little Darlings LOTV Magnolia Make it Crafty Michael Powel MilkCoffee mix media Mo Manning Mo's DT Nellie Snellen paper piecing Paper Shelter Penny Black Polkadoodles ppinkydollsart Rachelle Anne Miller Robin Pushay Sami Stamps Sara Burrier Sassy Studio Saturated Canary ScrapBerry's Simply B Steampunck Stamps SN Sparkling Pens SOG Spectrum Noir Stampendous Stamping Bella steampunck storage Sweet November Stamps tags /eтикети The East Wind Tickled Pink Stamps Tiddly Inks Tiddly Inks challenge Tiddly Inks DT TRG Valentine's Day Verity Rose Wags 'n Whiskars watercolor wee stamps Whiff of Joy Wiff ofJoy YamPuff

Последователи