петък, 29 август 2014 г.

Принцеса / Princess



Най-сетне и аз да ви покажа картичка без повод. Тази си я направихза себе си, защото си взех едно от силиконовите печатчета на ScrapBerry's . В момента, в който видях тази красавица се върнах в детството си, защото ми напомни за една детска книжка където принцесите бяха в ей такива кръгли бухнали рокли.
Не знам дали може да се нарече mix media, но тук има бяла напукваща боичка, 3 вида ембосинг пудри и течен брокат, жалко само, че на снимката не се вижда колко е бляскава :)

CC#121 A World of Fantasy

TTCRD - Anything goes

Spectrum Noir Markers:
FS1,4,8,9
Hair: IG2,4,6
Dress: GB1,4,8,9 LY1,2,3
Flowers: PP1,3,5 CG3

сряда, 27 август 2014 г.

Кутийки за бодлийки / Pin boxes






... така поне ги нарича малкият ми син и е доста прав ако се замислите.



За направата им се възползвах от две урочета, на които попаднах из безкрайния Нет, но така и не запазих връзките. Единият е как всъщност да си направиш кутийката от старо бурканче от крем. Супер лесно е и отнема 10 минути.


Другия е за втвърдяване на цветята с С200. Отдавна исках да изпробвеам тази идея за цветя които слагам на кутийки и т.н. и да ви кажа добре се получиха. Взимате лепило на озновата на С200, разреждате 50/50 с вода и потапяте изцяло цветята. Двата съвета, които мога да дам е да използвате само цветя с дебелои листенца, защото тънкитте хартиени се просмукват и стават прозрачни като изсъхнат. А втория е да махнете зелените листенца, защото боята от тях може да се просмуче в по-светлите венчелистчета.
(Момичета, ако някой от вас е запазил връзките за тези уроци напишете ми ги за да мога да ги споделя тук.)

Едната кутийка направих за мен, а когато я видя мама, поиска и за нея. Веднага и направих и на нея, защото  тя се занимава с гоблени и със сигурност ще я използва по предназначение.

SS...Anything goes
CC-Anything goes

неделя, 24 август 2014 г.

Замечтаното момиче (тефтер)



 А ето този тефтер-скицник украси замечтаната красавица от урочето вчера.  Останах много очарована от крайния резултат, и единствената причина поради която не си го запазих за себе си е, че щеше само да ми напомня, колко не мога да рисувам. 

Надявам се и на вас да се е харесал замечтания зелен поглед.


Kit and Clowder - Hair Techniques
TTDCRD-Anything goes
CC-Anything goes

петък, 22 август 2014 г.

Многопластова картинка


For the English version of this tutorial you can check the Spectrum Noir Site. 
This one is translated for my friends here in Bulgaria.

Здравейте,
Днес ще ви покажа как да си направите изображение в няколко слоя, в което може да комбинирате няколко различни техники на оцветяване.
За начало трябва да изберем сравнително лесна картинка, която може да се "раздели" на няколко припокриващи се слоя. Тук аз съм избрала Heart Fairy Framed oт моите любими Dilly Beans Stamps, в която както виждате на снимката най-горе се състои от 5 пласта. 

Започваме с отпечатването - по едно изображение за всеки отделен слой (сърчицата ще си изрежа от слоя с лицето, така че в крайна сметка имаме общо 4 картинки). 

Всъщност единствената хитринка, при правенето на такива многопластови картинки е в долния слой да се запазят елементите от слоя, който ще се залепи отгоре - така се избягват доста от проблемите с пасването на контурите и разликите в дебелината на различните хартии.

По фона, който отпечатах на дизайнерска хартия, няма много работа освен да изрежем по контура и да сложим малко сянка.


Сега е време да се позабавляваме с косата.Тя е отпечатана на страница от стара книга. За да я оцветя използвах любимото ми дистресно мастило - Паунови пера, което нанесах с гъбичка за грим с различна интензивност на различни места. След това изрязвах долния слой коса (+ лицето, което ще се залепи отгоре и) и бретона (+ малкото сърчице).
 

След това оцветяваме лицето - ето това са цветовете маркери Spectrum Noir, които съм използвала:
кожа - FS4, FS8, FS9, TN3
око - GT1, GT2, GT3 
сърца - DR3, DR5 и DR7
Изрязваме заедно със слоя коса който ще бъде отгоре , като не забравяме и двете сърчица за най-отгоре. 

Сега един върху друг залепяме пластовете.




 Слагаме последните детайли - ембос/брокат върху сърчицата, малко бели отблясъци, а ако някъде при изрязването контурът ви се е обелил може да оправите черното с черен гел-химикал.


Добавяме контрастна рамка на нашата замечтана красавица, а утре ще ви покажа какво украси самата тя.

 




четвъртък, 21 август 2014 г.

Two Sailors / Морячета



It's time for hopping again with the Mo's Dream Team and this month it’s all about images. You know how charming Mo's pictures are so we decided to multiply the cuteness by combining more than one on our cards.
For mine I used two of the elements that you will get if you buy the Sailor Boys set. Those boys are so adorable and there are so many elements that you may combine and make so many different pictures. And if you have difficulty combining separate images at Mo's DP there are several other sets ready to be combined however you like.

You must definitely check out the combinations made by the other talented team members. And don't forget to live a comment to be eligible for the prize draw at the end of the hop.If you came here from Anneke it's time to hop over to see what Gretha has to show you.And here is the full hop order:

Heidy
Alice
Vili, 
Anneke,
Kaly (you are here)
Gretha,
Julie 
and
Debby

Здравейте! Отново е време за блог-подскоци при в отбора на Мо. Знаете колко сладки са нейните печати и този път решихме да умножим сладоста като направим картичка с повече от една картинка. За моята картика изоползвах два от елементите, които ще получите ако си купите комплекта с Морячетата (Sailor Boys set), освен този може да намерите и други готови за комбинация сетове тук.

Не забравяйте да проверите какво са направили и останалите ми съотборници,защото съм сигурна,че ще има доста интересни неща. Както винаги трябва да оставяте коментари на всяка стъпка за да имате шанс за наградата, а по-горе може да намерите целия ред на хопа.

PTW...To Die For
OMCF Challenge #17 - Last Days of Summer
SD Challenge #29 Anything Goes with Die Cuts
TTCRD - Anything goes

Spectrum Noir Markers:
Skin: FS1,4,6,8,9
Hair: GB1,4,6,8,9 GG1 BGR1,2
Clothes: TB1,3,5,9
Dog:BG1,3,5,7 TN1
Sand: EB1,2 GB8,9,11

събота, 16 август 2014 г.

За две сестрички


Пак съм в тефтерен период и първата порция, която ще ви покажа са тези малко тефтерчета, които направих за две сестрички.

Едната е още мъничка и за това сложих момическо розово и пеперуди. 

А за каката, която вече е доста голяма творих в по-умерена и леко меланхолична сиво-синя гама.


И тъй като тефтерите са изрязани с шаблона за АТС използвм повода да ви напомня, че в двумесечното Забавлятелство ще се радваме да видим ващите АТС-та, а вече има и няколко блокчета, от които може да почерпите вдъхновение. 








CCC - 68 Embossing
SAC Ch #70 
SD Ch #29 Anything Goes with Die Cuts
TTCRD - Anything goes


понеделник, 11 август 2014 г.

Парти за Рожден Ден!


Здравейте! 
Този понеделник е е много специален , защото Card Mania Challenge става на 2 години и е време за празнуване.
Разбира и се темата посветена на случая и е "Birthday Party!"/ "Парти за Рожден Ден!"


А както се полага на рожден ден ще има и голяма почерпка, благодарение на нащите щедри спонсори:
Kenny K  
 Повече подробности за наградите може да намерите в блога на Card Mania.


А за да ви вдъхновя да участвате аз ви показвам една торбичка а подарък, в която използвах няколко от шаблоните за изрязване на Marianne Design.   

Надявам се и вие да се включите в нашия празник и очаквам с нетърпение вашите проекти!

вторник, 5 август 2014 г.

Младоженци




Няма да изпусна сезона на сватбите без и аз да направя една картичка. Този път използвах красивaта двойка младоженци на Мо  в цял ръст, а за фон отново се спрях на нежното синьо и розово в хартиите на ScrapBerry's.
Цветя, панделки, блясък, перли и дантела...и мисля, че събрах всички необходими елементи на една сватба.


CCH # 177 Love and marriage
TG Ch 247 Flowers
Through The Craft Room Door Challenge August 5
PTW Anything Goes :)



 

Spectrum Noir Markers:
Skin:FS1,4,8,9 TN1,2,3
Hair: EB1,2,6 GB4,8
Dress: BT1,2 GG1
Flowers: PP3 FS8 CR1 GT2
Costume: BGR1,3,4,5 BG5

събота, 2 август 2014 г.

Video boy

 Отново е време за летни рожденни дни и любимата картинка на моя голям син - Video boy, e отново на мода. Само взеха да ми се свършват цветовите комбинации, но лилаво и оранжево тук си паснаха чудесно. И този път избрах любимият ми парцаливо-петнист начин на оцветяване на момчешките картинки, и се замислих, че скоро трябва да го пробвам и на накоя по -"сериозна" картинка :)  

SS...Anything goes
JIC... Anything goes

  Spectrum Noir Markers:
Skin: TN1,2,3
Hair: TN3,5,7 OR1
T-shirt: GB1,6,9
Trousers: HB1, 2, 3 BG3,5
Ground: BG1,3,5,7
Background: IB1,2,3 HB1

петък, 1 август 2014 г.

Монохромни АТС-та

Здравейте с първия ден на месец август и с новото "Мър Мяу". Тъй като сме в отпускарски период решихме този път времето за забавляване да е до края на септемви, така че има много време да се влючите. А и темате ще се ви хареса - "Картичка или Блокче т.е. АТС или АТВ".

 И докато повечето от нас знаят какво е артистична визитка, и за мен беше много интересно да науча за блокчетата. По същество те представляват също артистичен (авто)портрет, само че в 3D вариант. Ето в този сайт - The Artist on the Block  има безкрайно много красиви блокчета, от които да почерпите вдъхновение.
И тъй като на мен ми трябваха няколко АТС-та, аз все пак заложих на тях, като избрах три от любимите ми картинки на Saturated Canary. Този път исках да са по-интересни и артистични,затова заложих на монохромни картинки и изпълнение в стил mixed-media, което все повече ми влиза под кожата.


Надявам се монохромните ми момичета да ви вдъхновят за нещо интересно, а аз ви обещавам, че до края на срока ще се постарая да направя и едно блокче :)

SS...Anything goes
TTCRD...Anything goes
TPS...Anything goes
SACCh ...Anything goes
CBD...Anything goes

Skin:BG1,2,3 EB1 TN1
Red girl: DR3,7 CR1,6,8,10 EB7
Green girl: JG3 IG1,2,3 IG1,2,3
Purple girl: PL1,2,3,4,5 IG4,6,8
Outline: EB1,2

Общо показвания

Labels

бебешки / baby бижута Великден / Easter винтидж дамски/ for the ladies есен жълто-лилаво за оцветяването зелено-лилаво Как да оцветим... Как... Календари / Calendars Коледа/Christmas коледни сладки Кутийки / Boxes Кутийки за свещи / Candle Box Кутийки за шоколад / Chocolate box лилаво и тюркоазено малки картички мартенички момичешки/girlie морски Мър Мяу пеперудени подаръци / gifts покани предизвикателство Картишок приказки / fairytales пътувания Рецептурници / Cook books рожден ден / birthday русалки с форма на... сватбени/wedding синьо и жълто синьо и кафяво Скрапбук / Scrapbooking снимки Тефтери и албуми / Notebooks & Albums тийнейджърско / teen ТRG феи/fairies филц/felt Хелоуинска размяна Хоби предизвикателство храна/food червено и синьо червено и тюркоазено червено и черно червено-жълто-зелено Шейкър / Shaker A Day For Daisies Alicia Bell Altered art art journal ATC Aurora Wings book covers booklet bookmark boy's and men's Cakes and sweets Card Mania Ch Ching-Chou Kuik coloring book coloring tutorial Crafter's Companion Crafts and Me Dilly Beans Stamps DSB Dulemba Emerald Fairies Fan Art favorite 5 Flourishes fuse tool Gorjuss stamps Graphic 45 Guest Designer Halloween handmade flowers Hannah Lynn Hero Arts home decor Humphry Jeremiah Ketner Just Inklined Kenny K Kraftin Kimmie Krista Smith La-la LemonShortbread Little Darlings LOTV Magnolia Make it Crafty Michael Powel MilkCoffee mix media Mo Manning Mo's DT Nellie Snellen paper piecing Paper Shelter Penny Black Polkadoodles ppinkydollsart Rachelle Anne Miller Robin Pushay Sami Stamps Sara Burrier Sassy Studio Saturated Canary ScrapBerry's Simply B Steampunck Stamps Smart ART Room SN Sparkling Pens SOG Spectrum Noir Stampendous Stamping Bella steampunck storage Sweet November Stamps tags /eтикети The East Wind Tickled Pink Stamps Tiddly Inks Tiddly Inks challenge Tiddly Inks DT TRG Valentine's Day Verity Rose Wags 'n Whiskars watercolor wee stamps Whiff of Joy Wiff ofJoy YamPuff

Последователи