понеделник, 30 юни 2014 г.

Честит рожден ден,мамо!

Здравейте с новия месец и новото Забавлятелство. Този път темата е "Избери си празник..." и искаме от вас да ни покажете какви хартиени майсторийки обичате да правите за различните поводи.



На мен са ми любими картичките за рожден ден, а  този път рожденничката е мама. Тя много обича цветята и големият ми син изгледа всички картинки с цветя и феи, които имам, за да и избере тази фея на Sara Burier. Направих я в свежи летни тонове с преобладаващо розово за да е в тон с подаръка. Много ми харесаха как се получи комбинацията на шаби ембосинг пудрата и бялото кракле и сигурно ще я виждате доста в следващите ми проекти.

ACR - Anything Goes With 'Happy Birthday'
TTCRD - Anything goes
TG Ch 242 - pink and green
SS Anything goes
IC Ch #32: USE A RESIN EMBELLISHMENT
 

Spectrum Noir Markers:
Skin:FS1,2,4,8,9 TN2,3
Hair: GB4,8,9,11 TN2,3
Wings: LY1,2 CD1,3 LG1,2
Dress:BP1,2 PP1,2,3 CR4,5
Background: IB1,2 BT1,3 Blender

събота, 28 юни 2014 г.

Магьосник / Wiz




Здравейте! След цяла седмица без интернет днес е време да видите картичка и от мен. Направих я с много сладкия магьосник на Мо за моят мъж. Той обича всякякви книги, пълни с магични и епични истории и си знаех, че много ще му хареса. И тъй като този магьосник съм го виждала във всякактъв цвят роба, без зелена и заложих на комбинацията с жълто за свеж ефект. 
Сложих жълта халогенна пудра за да заблести топката и светкавицата, но за съжаление на снимката не се вижда добре, и много златна пудра за екстра блясък. Ембоснах и брадсчето за надписа, че и то да стане златничко.
  
Това е за сега, и се надявам моят брадатко да ви е усмихнал малко :)


Spectrum Noir Markers:
Skin: FS1,9 TN1,2
Hair and Beard: FS1,3,5,7 
Clothes: LG1-5 DG1,3 
Ball, Staff and others: LY1,2,3 GB 4,9,8 
Background: IG1,2

четвъртък, 19 юни 2014 г.

Summer Colours Hop

It's time for a blog hop at Mo's dream team and we will show you some beautiful Summer Colors cards. For mine I chose the gorgeous mermaid called Naunet. Just look at her amazing hair and all those fishy friends :)
 
The beginning of our summer adventures is at Julie, and you could visit all other team  creations in this order: 
 Kaly (you are here) 


I wish you lovely summer vacation,
Kaly

Skin: FS1,2,4,6,8,9
Tail: GB4,6 CT1,3,4 LY1,2  Fishes:BP1, PP3
Hair: TN3,4,6,9 EB3
Sea: IB1,2 BT3 Blender

понеделник, 16 юни 2014 г.

Бебе

Днес е време за ново Card Mania предизвикателство и ние искаме от вас да ни покажете всякакви  творения свързани с "Бебета/ Babies". Няма значение дали са за момиченце или момченце важното е да са за, най-малките съкровища :) 
Спонсори този път са са  Di's Digi Stamps,
които ще предостават ваучер за 10 $, а награди както шинаги ще има и от нашите приятели от Хобисимо. 

 



За ваше вдъхновение избрах малкото спящо бебенце на Мо (Fairy Sleepy), което е толкова фино и нежно, че го поставих в тази малка рамкирана картичка в синьо и жълто. 

А сега ви пожелавам усмихната слънчева седмица !
Skin:FS1,4,7,8,9 
Hair: GB7,8,10, EB1 LY1 
Wings: IB1,2 BT1,2 CR1,2,3 LY1,2 

сряда, 11 юни 2014 г.

Вещица в розово

 
Здравейте почитатели на хубавата книга. Днес ви показвам единствено и уникално издание на печатница KalySto. 

 И ако мислите, че нещо съм се объркала сега ще ви разкажа как се стигна до този проект. Не знам дали помните, че не можах да направя на време подаръците за няколко от почитателките на вещици от моята игра. И тъй като се забавих най-много с подаръка на Кат, реших нейният да е нещо специално, пък и тя си поиска вещица в розово и тогава в главата ми избухна идеята... Кат също като мен е голяма  почитателка на Тери Пратчет - и имаше само нещо, за което се сетих - разказът "Морето и малките рибки" (The Sea and the Little Fishes). Може би не сте го чели, защото на български той излезе в една антология наречена "Легенди" която е уникална книга сама по себе си, но интересното в този разказ е, че в него баба Вихронрав не само е облечена цялата в розово, и още по-ужасно - тя се усмихва! :)
Е, за усмихнатата Кат издирих разказа в оригинал и го отпечатах на розова хартия. Само не ме питайте как се печата за да станат коли на книжка. Аз го направих по супер труден начин, и ако някой знае  програма, която да го прави автоматично, ще се радвам да ми я подскаже. След това изгледах няколко клипчета как се шие книга, и после го направих пак по моя си начин (казах ви, че това е уникално издание на моята печатница, но съвсем не и първото:) ).
А в центъра на корицата можеше да стои само портрет нарисуван от  Paul Kidby, за когото самия Пратчет казва, "че не рисува Света на диска, а сякаш живее в него".
Дантели, перли и цветя - какво друго за да засиля контраста. И така в завършен вид малката книжка е вече в собственичката си и надявам се четенето и да и е доставило такова удоволствие каквото и на мен :)
П.П. За всички, които обръщат внимание на тези неща!  Знам, че всичко тук нарушава хиляди авторски права, но моля да отбележите, че не е направено за продажба и най-точното му определение е Fan art. 
Аз наистина съм само скромен "фен", а това е единствения "art", който мога :)

четвъртък, 5 юни 2014 г.

Довиждане / Auf Wiedersehen

Днес искам да ви поздравя с една малко тъжна картичка. Направих я за една моя приятелка, която както виждате е стегнала куфарите за едно голямо пътуване. Може би се ориентирахте от надписа и за къде я изпрщаме. И въпреки, че ми е много мъчно й пожелавам успех по всички пътища, които я очакват, и да се наслаждава на чуруликащите птички.


За да направя централната картинка използвах Aida - Gonna Miss You на Tiddly Inks. Когато си купите картинката получавате както самата Айда, така и куфарите на които е седнала, а големите кули от чанти може да гвземете като freebie. Аз комбинирах картинките и накамарих цели 10 куфара, а за да направя нещта още по-сложни се спрях на техниката paper piecing за да ги "оцветя". 3 цветни схеми, 5 принтирани картинки, малко оцветяване за сенки и детайли и има-няма час и половина по-късно картинката беще готова (а имайте предвид, че имах и чирак-помощник за изрязването).

И тъй като картичката е по повод пътуване я използвам да ви подсетя да участвате в Забавлятелство Тридесет и второ: "Със 100 километра в час аз летяяяяя..." . Моите самолети са от вътрешната страна, а вие може да участвате с картички свсякакви превозни средства.

 Spectrum Noir Markers:
Skin: FS1,4,8,9 TN3,4 Hair: TN3,5,7,9
Clothes and others: GT1,2,3 CR1,4,7 FS8 
Shadows and background: BG1,3,4

SDPC Ch #24 -ANYTHING GOES / Layer It Up
TPS Challenge #161 - "Flower Power"
TDCRD - Anything goes
PTW -Anything Goes
IC Ch #30: USE A METALL EMBELLISHMENT
CBD - Anything Goes
SFW-Anything Goes

вторник, 3 юни 2014 г.

Цветя / Flowers


Здравейте с новото Card Mania предизвикателство и прекрасната тема - "Цветя / Flowers".

Нащи спонсори са Crafts and Me, които ще наградят някой с цели 3 от техните разкошни дигитални печата.

А нашите приятели от Хобисимо ще предоставят ваучери на стойност 10 лева за покупки от техния магазин на ТРИМА късметлии.


За моята фея с лилиуми (Easter Lily) избрах малко по-семпъл дизайн на картичката и заложих на очарованието на картинката, страхотните очи и зелената коса :)

Skin:FS1,2,4,9,8 TN3,4
Hair and Eyes: GT1,2,3 JG1
Flowers:LV1,2 BP2,3 PL2,3 LG1,2,3
Wings: HB1,2 PL2
Background: IG1,2 HB1,2 GT1,2


понеделник, 2 юни 2014 г.

Уловени мигове - блог подскок


    Здравейте! Време е за едно забавно приключение - Скрапбукинг блог-подскок, организиран от работливите пчелички от "Двете елши" в чест на началото на проекта "Уловени мигове".
 Всичко за новото начинание може да прочетете в Клуб Скрапбукинг БГ, както и в страничката във Facebook. 
А правилата на днешната игра са много лесни - трябва да посетите блоговете на всички участничка и да оставите коментар под всеки пост, а след това да се върнете в началото и да ни кажете колко ви е харесало. Ще има и награда - ваучер за 25лв. от магазин Идея хоби изтеглена на случаен принцип от всичко участвали. 

Та, ако идвате при мен от блога на Рали, значи сте на правилния път, а след това е време да прескочите до Роси Катрева за да видите какво е измайсторила тя.
 
А сега да ви разкажа малко и за моят проект. Когато Ем ме покани да участвам доста се чудех дали да приема, защото  аз до сега не съм правила истински скрапбук странички, но тя ме разубеди, че могат да се включат всякакви неща, които  използваме за да уловим нашите спомени. Е, тогава ми хрумна, че голяма част от семейните ни снимки са в дигитален вариант т.е. на дискове и е крайно време да направя нещо красиво за да ги съхранявам. Така се стигна до този мини-албум, който е супер практичен и удобен и може да се носи навсякъде ако искате да "тормозите" роднините си с вашите снимки.  
Албумът съдържа няколко странички, като на всяка залепих по две джобчета за диск и сложих малко етикетче за надписване. От вътрешната страна на вскяка корица има по една снимка на двамата ми пакостници, но най-сладко се получи лицето на албума.
За него избрах два от дигиталните печати на Мо. За големият ми син, който е малко пухкав и винаги изцапан със сладко, избрах Justin's Ice Cream, а Just one story точно копие на за моя малк рус господин, който има ето такава зелена пижамка. Единствения проблем е, че домашният ни любимец е пудел, но мисля, че и така докарах доста голяма прилика.
Надявам се моята идея да ви е харесала, а сега продължете нататък към следващия скрапбук проект.

Общо показвания

Labels

бебешки / baby бижута Великден / Easter винтидж дамски/ for the ladies есен жълто-лилаво за оцветяването зелено-лилаво Как да оцветим... Как... Календари / Calendars Коледа/Christmas коледни сладки Кутийки / Boxes Кутийки за свещи / Candle Box Кутийки за шоколад / Chocolate box лилаво и тюркоазено малки картички мартенички момичешки/girlie морски Мър Мяу пеперудени подаръци / gifts покани предизвикателство Картишок приказки / fairytales пътувания Рецептурници / Cook books рожден ден / birthday русалки с форма на... сватбени/wedding синьо и жълто синьо и кафяво Скрапбук / Scrapbooking снимки Тефтери и албуми / Notebooks & Albums тийнейджърско / teen ТRG феи/fairies филц/felt Хелоуинска размяна Хоби предизвикателство храна/food червено и синьо червено и тюркоазено червено и черно червено-жълто-зелено Шейкър / Shaker A Day For Daisies Alicia Bell Altered art art journal ATC Aurora Wings book covers booklet bookmark boy's and men's Cakes and sweets Card Mania Ch Ching-Chou Kuik coloring book coloring tutorial Crafter's Companion Crafts and Me Dilly Beans Stamps DSB Dulemba Emerald Fairies Fan Art favorite 5 Flourishes fuse tool Gorjuss stamps Graphic 45 Guest Designer Halloween handmade flowers Hannah Lynn Hero Arts home decor Humphry Jeremiah Ketner Just Inklined Kenny K Kraftin Kimmie Krista Smith La-la LemonShortbread Little Darlings LOTV Magnolia Make it Crafty Michael Powel MilkCoffee mix media Mo Manning Mo's DT Nellie Snellen paper piecing Paper Shelter Penny Black Polkadoodles ppinkydollsart Rachelle Anne Miller Robin Pushay Sami Stamps Sara Burrier Sassy Studio Saturated Canary ScrapBerry's Simply B Steampunck Stamps Smart ART Room SN Sparkling Pens SOG Spectrum Noir Stampendous Stamping Bella steampunck storage Sweet November Stamps tags /eтикети The East Wind Tickled Pink Stamps Tiddly Inks Tiddly Inks challenge Tiddly Inks DT TRG Valentine's Day Verity Rose Wags 'n Whiskars watercolor wee stamps Whiff of Joy Wiff ofJoy YamPuff

Последователи