вторник, 24 април 2012 г.

Фея на черешовия цвят / Cherry Blossom Fairy


Както ви обещах Чаената фея си има компания и това е Феята на черешовия цвят. Двете картички са с подобен дизайн, защото ще се подаряват заедно, и тази ще отиде при моята любима племенница.
Цветовата комбинация е от предизвикателството на Ribbon girls и е толкова разкошна, че нямаше как да не я опитам. А нали ви казах колко ми хареса катрона Corе'dinations, вижте как става като се ембоснат листата и после се поизтъркат с пиличка за нокти.
А сега да се похваля, че авторката на тези разкошни картинки Yam Puff много хареса предишната картичка и сега с радост ще и покажа и тази.
 КФП 113 - Картичка по рецепта

неделя, 22 април 2012 г.

Чаена фея / Tea fairy


Този почивен ден ви каня на чашка чай с бисквитки и две бучки захар. Опа, и една малка госпожица се е напъхала вътре :)
 Този тип рисувани манга герои се наричат Chibi, а на тази малка сладурана попаднах в галерията на YamPuff. Разкошни неща!
Направих я за наближаващия рожден ден на сестрата на моя мъж и моя кръстница, защото много ми заприлича на нея особено в прическата ;)
В картичката има доста дефекти (особено в оцветяването), но нямах време да повтарям, така че и така ще си я харесвам.
 А вие очаквайте още една нейна приятелка тези дни...
  

вторник, 17 април 2012 г.

Teen Pink


Понякога искам да направя нещо различно, а то пак се получава същото ?!
Тази малка госпожичка ми е супер любима, а картичката стана много тинейджърска.

Жалко само, че дори и на втората снимка не може да се види добре косата, защото и отделих толкова много време в оцветяване и изрязване, че всяко кичурче е отделно 3Д-бухнало (без шампоан за обем) и стана невероятна, а аз рядко се (само)хваля.

Ето и къде ще я покажа:
В блогогодишната игра на Светлето (Sunshine Fantasy)
Хоби Предизвикателство № 11 " 3Д Картичка - техника декупаж" (Краси, не съм сигурна, че това имаш предвид като описваш техниката и ако не е така я махни.)


Благодаря !

С тази публикация искам да благодаря на Роси (Голди) и Мария за страхотните Великденски изненади, които ме чакаха в пощата преди празниците.

От Роси е тази свежа оранжево-жълта картичка и пакетче с много цветя и други прекрасни нещица за картичкоправене.

 А от Мария са тези шарени яйчица и разкошния книгоразделител в лилаво и тюркоазено (ама най-любимите ми цветове).
 Много благодаря, момичета!

И като съм почнала с благодарностите може би се досещате на кого още искам да благодаря ;) На Гери и Злати, които ме приеха да стана част от отбора на страхотното Забавлятелство!


А на вас ако ви се играе Бинго "Мър-Мяу" е отворено още две седмици!

петък, 13 април 2012 г.

Весели Вликденски празници!


Както ви писах миналата година, едно от първите ми крафтърски забавления е ежегодното украсяване на яйца за роднини и приятели. Моята майка вече има вкъщи повече от 10 вида, но мисля, че тази годишните са най-красиви. Единственото постоянно нещо в тази традиция е, че винаги използвам истински яйца.
Исках да ги направя нежни и романтични и тъй като отдавна мислех да експериментирам с акрилните бои върху хартия реших да пробвам с тях. Вдъхновение ми бяха нежните ретро романтични картички на Ashatanka и невероятно артистичните и креативни произведения на Mel Stamps. Всъщност в последния сайт има и много урочета и именно от там са ми шаблоните за цветята.

Направих ги така... Започнах с облепянето на черупката на яйцето с късчета стар вестник потопени в разредено С200 и когато изсъхнаха яйцето стана много здраво и леко релефно. След това го покрих с един слой боя (бяла акрилна + малко зелено + малко от останалото ми кракле)  и като изсъхнаха сложих на места още един по-светъл слой.
На тънък розов картон от едната страна отпечатах текст, а отзад шаблоните на цветята, а след това лицевата странна покрих с мазки бял акрил. Седнах и изрязах хилядите цветенца на ръка (за около 2 серии на любим сериал :)) Листенцата са правени по същия начин от остатъчни картончета зелено покрити отново с боя и изрязани с пънч. Боята придаде и страхотна текстура на хартията като я втвърди и я направи по-устойчива. Аранжировката е с панделки и перли и виждате крайния резултат.

Мисля,че по тях има достатъчно хартия за да ги покажа при Двете Елши както и в The Crazy Challenge-Easter


Весели Великденски празници !

вторник, 10 април 2012 г.

Пролетно настроение

Знаете, че правя картички за да си отдъхна от ежедневието, и колкото ми е по-объркано и напрегнато, толкова по-бонбонени стават те. Тази е резултат от главоболие със световъртеж, и за това е много захаросана.
Тук сложих само един слой от разкошните хартии на Тилда за фон за да не я закривам много. 
Исках да пресъздам настроението на "Винтидж пролет" за Картичкофурийското предизвикателство на Дани, и въпреки, че се бях насочила отново към феите, все пак реших да им дам още малко почивка.
Lili’s Little Fairies - Ribbon, Buttons & Bows
One Stop Challenge #177 - Pastel and Die Cuts
TotallyPapercrafts Ch# 111 - BINGO (Flowers, Lace and Pink)

понеделник, 9 април 2012 г.

Как да си дресираш дракон

 Използвах името на това популярно детско филмче, защото картичката много ми напомни за него.
Когато попитах по-големия ми син каква картичка да направя за наближаващия му рожден ден той каза "Пак с рицари", защото си спомни замъка от миналата година."Ама може и с дракон. И с рицар, и с дракон !" И така след като се сдобих с рицаря и дракона (Много благодаря, миличка!), започнах да се чудя как да ги събера в една картичка - и след много насам- натам се получи това. За да не е статична и подредена реших дракона да е на пантичка и да се отваря нагоре за да се открива скрит зад него надпис.
Ето и другите интересни неща - Първите ми елементи с моят Big Shot! Съпругът ми напомни изрично да благодаря на Мая, от Работилница Фантазия за бързата реакция и страхотното отношение, за да успее той да ме зарадва навреме за рожденния ден. Използвах само сърцата от комплекта за направя етикетче зад дракона, тъй като все още не съм се оборудвала много-много, но има време...
Следващото ми забавление беше зеления картон Core'dinations, който е подаръче с машината. Ох, разкошен е! И се къса, и се ембосва, и се мачка, и се шкури - изобщо всякави ефекти!

А ако се вгледате добре в рицаря ще видите, че той всъщност е 3D. Възползвах се от урочетата на Mariska, и нарязах 2-3 рицаря на всякакви малки парчета. Е, като за първи опит не съобразих някои неща в последователността на елементите, но за следващия път ще знам как. Най-добре ми се получи лицето и косата, но и тумбачето е ОК. Препоръчвам забавлениято "3D-paper piecing" за всички с много време, излишни нерви и остри ножици, аз разполагах само с последното, но пак се съм доволна :)



неделя, 8 април 2012 г.

Цветя за цветница!


Една картичка с разкошните хартии на Тилда, която направих (на бързо) за рожденния ден на моята свекърва.Ще покажа в предизвикателството "Винтидж пролет".

И едно цвете, което се "обърка" и разцъфна на моята тераса :)


За всички, с имена на цветя и дървета - весел празник!

петък, 6 април 2012 г.

Ако можех да рисувам...

...може би щях да рисувам така...

Това си казах когато попаднах на тези печати на Michael Powel. И въпреки, че съвсем не са в моя стил, защото са толкова детайлни, че няма какво да им украсяваш реших, че все пак ще си взема един.
Избрах цветовата комбинация на The Play Date Cafe,
заради интересната атмосфера.
Като за пръв опит мисля, че се получи, и ми се струва, че ще виждате още "Изкривени къщички" тук :)

PDCC126
PTW - Anything Goes
LDC - 20 - Outside
CYPC 104- Stripes and dots


сряда, 4 април 2012 г.

Великден наближава...

... и аз започнах с украсяването на яйца ;)

Не издържах на пролетните красоти, които заредиха „Двете елши” и разкошното блокче Spring Drop, ме “принуди” да направя тези две картички. 
Невероятните печати на Penny Black, стоят чудесно и на великденска картичка, а розовите цветенца и пеперуди са ми подарък от Тони (Miss Emerald).
 
Ще ги покажа в Априлското предизвикателство на Двете Елши, както и тук:

вторник, 3 април 2012 г.

Силата на цветята


Е, дано да не ви е омръзнало от мен, но не вярвам да сте си помислили,че докато ви показвах феите съм стояла със скръстени ръце ;)

Този разкошен печат на Lilly Of The Valley  - се казва Milly Flower Power и заедно с блокчето хартийки са ми наградка от Мър-Мяукащото Забавлятелство. Реших, че няма по-подходящо място да покажа първата си картичка с тях, освен да я използвам за вдъхновение за тазимесечното им предизвикателство – Бинго. Може да видите схемата и да си изберете ред, колона или диагонал. В моята картичка съм използвала елементите от най-долния ред - дантела, перли и перфорирани листенца и цветченца.
Картичката вече е у Miss Emerald, за да и благодаря за наградката от нейното блогогодишно предизвикателство.

 
А ето и предизвикателствата, където ще я покажа:
Here are the challenges:
LLF- Anything goes
Simom says -Anything goes
TCC-Spring



понеделник, 2 април 2012 г.

Фея в червено и благодаря


 С последния ден на Картичкофурийското предизвикателство, пристига и последната фея. Имате само още няколко часа за да се влкючите и вие.

 А точно на този ден преди една година започнах приключението блогърстване и днес искам да благодаря първо на Гери, която ми каза „направи си блог, че да мога да коментирам”и от тогава насам все ми е помагала с ценни съвети (и не само)!

Това, което ми направи силно впечатление когато разглеждах в началото блоговете, бяха няколко творци с уникален стил. Мисля, че най-голямото ми постижение за тази година го открихте вие, защото често ми казвате, че можете да познаете моите картички, където и да ги видите. Радвам се, че моят ”пищно-елегантно-цветен с цветя и пак цветя„ стил се харесва на толкова хора.
 Това, което съвсем не очаквх обаче е, че по пътя ще срещна толова много мили момичета, с поглед към красивото на живота и с вдъхновяващи идеи и слънчеви усмивки. И въпреки, че повечето познавам само виртуално съм сигурна, че е така.

Искам да благодаря и на тези, които се се отбиват тук и оставят своите коментари. Не винаги имам време за персонални отговори, за което ви се извинявам.Поне се старая да отговарям винаги, когато ме питате нещо.



На всички, които стигнаха до тук желая ви прекрасна, ползотворна и красива нова седмица!

неделя, 1 април 2012 г.

Винтидж фея



 На тази малка сладурана попаднах когато инвентаризирах папките с картинки в компютъра. Не помня кога съм я свалила, но реших, че ще прави чудесна компания на останалите феи. Реших да запаза винтидж идеята като прибава дантела и панделка от кутиите с "наследства" от моите баби и лели.
А вие имате само още малко време да ми "Подарите букет".
А, на който му допаднаха моите урочета може да намери нещо полезно и днес.

Финални щрихи

 След като вчера си говорихме за снимките, днес реших да ви разходя из нещата които най-малко се виждат по тях. Това са всички покрития, ефекти и разни други „подправки”, които използвам за да довърша една картичка. Това ще е по скоро представяне на любимите ми продукти, а не tutorial по принцип, но се надявам да намерите нещо полезно. Както навсякъде в моя блог, връзката е към магазина от който съм купила продукта или ако там е изчерпан от сайта на производителя, защото мисля, че така е справедливо. Аз все още не пазаря във валута (човек ако сам не си наложи граници...) и всичко, което виждате в моя блог е или от нашите магазини или от награди и подаръци (Благодаря на всички щедри спонсори!)

 - Напукани акценти (Crackle Accents): това е първият продукт от този вид, който си купих и все още ми е любимия. Прилича на прозрачен лак за нокти, но има тънко връхче за нанасяне и на най-малките места.След като изсъхне се напуква и създава страхотен старинен ефект. Почти всичките ми пеперуди са покрити с него и на живо изглеждат страхотно. 
Подобни са Лъскавите акценти (GlossyAccents), който не се напуква а само придава лъскавина, а може да се използва и за лепило за супер малки неща или брокат.



- Гланц: с него покривам част, а ако е по-малка и цялата оцветена картинка, защото както знаете акварелите с времето изсветляват. Използвам ето този 3D гланц, който е в доста голямо шишенце и все още ми е на половината. Доста по-течен е от Glossy Accents и трябва да се внимава при нанасянето, защото се разтича лесно. Понякога се образуват балончета, но с клечка за зъби се пукат лесно. На картичката днес е роклата на феята и косата са покрити с него, но на снимката почти не се забелязва.Съществува един основен проблем с този продукт и това е,че понякога променя цвета на вече оцветени полета и може да се получи доста дразнещо несъответствие в нюанса.


- Брокат: Не съм голям фен на броката с едно изключение - фин, бял/прозрачен, с халогенен ефект. Най-нежен и ненатрапчив е и го имам и в сух и в течен вариант. Чудесен е за коледни картички, но може да се използва навсякъде, стига да не се прекалява. В картичката днес го има на крилата на феята и леко по ръбчетата на хартията.







- Натрошено кадифе: Залепя се както сухия брокат, а може и да се смеси с него .Аз имам бяло и го използвам е главно в коледни картички - страхотен е за козина, кожухчета, якички и шалчета. Ако не сте го пробвали още вижте и клипчето на Eм. 

- Напукана боя: С бялото "кракле" ме запозна Гери, когато ми подари тази картичка. И щом видях,че „Елшите” са го внесли веднага им се обадих да ми запазят едно бурканче, за да не свърши веднага (както и стана) .След като го получих мисля, че намазах почти всички коледни картички с него. Ако го сложите в по-дебел слой пукнатините стават по-големи, а ако е на тъничко стават много фини. Сега ми остана само малко на дънцето и бях изправена пред дилемата да го оставя да изсъхне съвсем или да се пробвам да го разредя с вода и акрилна боя. Накрая го разредих и се получи.
 

Експериментите ми с акрилната боя едва сега започват и ще ги видите скоро във великденската ми украса. Намират се и в почти всички магазини за художествени материали и могат де се използват върху всякакви основи( метал, пластмаса, дърво, хартия...) С бяла може да заместите крак-лака в коледното "заскрежаване". Може да покривате цветни листи с нея и да получите лек старинен или винтидж ефект. 

 

Гел-химикали: Намират се  в повечето крафт-магазини, но могат да се купят и от нормална книжарница. Пишат стабилно и върху плат. С черния обикновено повтарям някой контур, който съм закрила с молива или се е олющил след принтирането. Сребърния и златния са чудесни за акценти .След като оцветя основната картинка с белия пък подчертавам местата където има отблясъци. А най-добре може да усетите ефекта му при картинките оцветени на „крафт” картон

Има още много продукти в тази сфера, които още не съм изпробвала - течни перли, перлени спрейове и др. и ако искате напишете коментар с вашия опит с тях, за да стане пълен списъка.

А аз ви желая желая спокойна и приятна неделя, в която да си откраднете малко време и за себе си :)

Общо показвания

Labels

бебешки / baby бижута Великден / Easter винтидж дамски/ for the ladies есен жълто-лилаво за оцветяването зелено-лилаво Как да оцветим... Как... Календари / Calendars Коледа/Christmas коледни сладки Кутийки / Boxes Кутийки за свещи / Candle Box Кутийки за шоколад / Chocolate box лилаво и тюркоазено малки картички мартенички момичешки/girlie морски Мър Мяу пеперудени подаръци / gifts покани предизвикателство Картишок приказки / fairytales пътувания Рецептурници / Cook books рожден ден / birthday русалки с форма на... сватбени/wedding синьо и жълто синьо и кафяво Скрапбук / Scrapbooking снимки Тефтери и албуми / Notebooks & Albums тийнейджърско / teen ТRG феи/fairies филц/felt Хелоуинска размяна Хоби предизвикателство храна/food червено и синьо червено и тюркоазено червено и черно червено-жълто-зелено Шейкър / Shaker A Day For Daisies Alicia Bell Altered art art journal ATC Aurora Wings book covers booklet bookmark boy's and men's Cakes and sweets Card Mania Ch Ching-Chou Kuik coloring book coloring tutorial Crafter's Companion Crafts and Me Dilly Beans Stamps DSB Dulemba Emerald Fairies Fan Art favorite 5 Flourishes fuse tool Gorjuss stamps Graphic 45 Guest Designer Halloween handmade flowers Hannah Lynn Hero Arts home decor Humphry Jeremiah Ketner Just Inklined Kenny K Kraftin Kimmie Krista Smith La-la LemonShortbread Little Darlings LOTV Magnolia Make it Crafty Michael Powel MilkCoffee mix media Mo Manning Mo's DT Nellie Snellen paper piecing Paper Shelter Penny Black Polkadoodles ppinkydollsart Rachelle Anne Miller Robin Pushay Sami Stamps Sara Burrier Sassy Studio Saturated Canary ScrapBerry's Simply B Steampunck Stamps Smart ART Room SN Sparkling Pens SOG Spectrum Noir Stampendous Stamping Bella steampunck storage Sweet November Stamps tags /eтикети The East Wind Tickled Pink Stamps Tiddly Inks Tiddly Inks challenge Tiddly Inks DT TRG Valentine's Day Verity Rose Wags 'n Whiskars watercolor wee stamps Whiff of Joy Wiff ofJoy YamPuff

Последователи