неделя, 24 юли 2011 г.

Коледно

Коледно и кръгло. Може да се закачи на елха или стена, но има тагче да се надпише, така че е картичка.
Предния път дори не се разрових в материалите си, а сега след като го направих с ужас установих, че нямам почти нищо коледно. Явно ще трябва да започвам с попълването на запасите. Добре, че този ежко от Critters party може да стане коледен, ако оцветиш подаръка в подходящите цветове.

Ето и предизвикателствата :
Here is the challenge list:

Двете Елши- Кръгла картичка
Седмица 2 на Горещо лято на Хобисимо 
CCH#76 – Christmas In July
Bearly Mine Challenge 15 - Tag You're It

И тъй като сме на коледна тематика ето ви нещо, което може да ви е полезно.


Как да си направим... ГОЛЯМ БОНБОН

Вчера подреждах и пренареждах крафтърските си материали и след като прибрах в килера разни неща, които повечето нормални хора изхвърлят, се сетих за една идейка, която да споделя с вас. Едно от нещата, които запазвам са тубите картон, около които са увити опаковъчните хартии. От тях стават страхотни коледни подаръци, защото могат да се напълнят с ужасно много бонбони, шоколадови монетки, балони, малки играчки и други чудесни неща. Децата ги обожават, защото става високо колкото тях, а знаете как ценят ГОЛЕМИТЕ подаръци. Опаковайте ги тип бонбон в двата краища, украсявате по желание и готово. Тези цилиндри, както и такива от кухненска хартия и т.н. могат да се използват и за други поводи, когато имате подходящ по размер подарък – шалчета, бижута и др. малки нещица. Ето ви три вариации по темата, на опаковки правени от мен преди време (само коледна няма).

събота, 23 юли 2011 г.

Кутийка с/за розички


Когато Елшите показаха новото предизвикателство не смятах да участвам, защото с кръгчетата ми е доста трудно.Аз нямам разни готини машинки за изрязване и сложните фигури ми отнемат доста време. Когато видях сладката кутийка на Гери идеята да направя нещо готово много ми допадна. И така огледах се с какво разполагам се сетих, че в кръгла кутия от маска за коса държа розичките за картичките, че те с дръжките са доста обемни. И тогава дойде и втората брилянтна идея – след толкова красоти, които подарявам, най-сетне да направя и нещо за мен.
И така с любимите ми украски, пънчове и печати направих тази „Кутийка с/за розички”. Цветовата комбинация  на двта ми любими цвята синьо-зеленото и червеното  я открих, докато правих един тефтер, който още е в процес на довършване и тъй като много ми харесва как се получава реших да я използвам и тук.
И да допълня, на няколко пъти четох условието, че да не съм пак от не рзабралите и там си пише -  „... кръгла картичка или проект – малък, голям, с къдри или без, както ви харесва, но – просто да е кръгъл.”. Така че от мен само проект-кутийка, картичка няма да си правя.

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Коледа не е през юли!


Стигнах до този извод след като се трудих по новото седмичното предизвикателство на Хобисимо, защото:
-          Нямам материали (всичко е от остатъци)
-          Няма атмосфера
-          И колкото и да се трудих при температура 40 градуса, никак не ми стана коледно.
Крайният резултат не ме удовлетворява много, но след като посипах брокат и кадифе колкото за една малка кралска сватба вече мога да ви го покажа.
Независимо от всичко, сякаш се върнах в началото.Защото първите ми картички с дизайнерска хартия и т.н. са картичките ми миналата Коледа. Когато хванах блокчето в ръцете си беше като любов от пръв поглед.

И така ето ви една приказка...
„Татко мишок се промъкнал на витрина, за да пробва дрехите на Дядо Коледа и да изненада малките мишлета...”
Картинката е отново на Elizabeth O. Dulemba.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 And here is the story…
“Father Mouse sneaks up on a Christmas shop window to try out some Santa clothes and to surprise his little children…”
Once again a lovely Elizabeth O. Dulemba drawing.

Ето и списъка с предизвикателства: / Here is the challenges list:

сряда, 20 юли 2011 г.

За Грета


Здравейте, жегата отмина и в прохладната нощ не ми се спи.
Това, което ви показвам сега е картичка, която направих преди време и която чакаше реда си докато не и направя дружка - тефтер. Те са за по-голямата дъщеря на една приятелка, която вече е тинейджърка и мисля, че този дарк-готик ефект ще и хареса. Тя е детенце, на което много се радвам, защото обича да се занимава с разни майсторийки и ако имаме време ще и покажа и света на картичкоправенето.
Съжалявам, че снимките не могат да покажат колко красиви са нещата на живо.Честно казано това е картичката, която най-много си харесвам и с която ще ми е най-трудно да се разделя.

Ще ги включа в няколко предизвикателства където основния акцент са панделките.

Here is the challenges list:

 

неделя, 17 юли 2011 г.

Феята на маковете / Poppy Fairy

Обичам  макове.
Обичам картички с червено.
Обичам картинките на A Day for Daisies (тази ми е от наградата).
Не обичам как стават смнимките ми последно време (май е време за нов апарат).

Ето и предизвикателствата / Here is the Challenges List:

четвъртък, 14 юли 2011 г.

За Хобисимо



Вчера видях лятната игра на Хобисимо и реших да се включа и аз. Тази хартия е от едно от първите ми блокчета и до сега все не и намирах място.Котараците на Penny Black ми останаха оцветени, когато правих безкрайната картичка и ето го и втория.Обичам когато използвам до край разни парчетии, а е хубаво и да имам запас от сладки картички, за всеки случай.
Усмивки на всички, на мен котараците ми действат така!

неделя, 10 юли 2011 г.

Зелена пеперуда



Понякога нещо е толкова красиво, че ти се иска да започнеш работа с него и да видиш къде ще те отведе. В този случай това беше кафявия бордюр с цветята от блокчето Hello Luscious на Basic Gray. Картичките с пеперуди са ми много любими, защото могат да се подарят по всеки повод и обичам да имам в резерва от тях за всеки случай. Всичко си се нареди така, че да се получи тази елегантна картичка, която просто не искаше да бъде украсявана много. Ще я включа в няколко предизвикателства, но в този случай те не са целта, а просто да ви покажа едно нещо красиво, което да ви накара да се усмихнете.

 Here is the list of challenges for my “Green butterfly”:
Digi Doodle Shop Ch#66-Butterflies 
Catch the Bug Challenge  - Clean and Simple 


P.S. И сега ми се наложи пеперудената картичка да има близначка, защото се оказа, че две колежки имат рожден ден в един и същи ден. И понеже не мога да правя еднакви неща втората е в червено.


петък, 8 юли 2011 г.

Питие на плажа



 Скоро правих морска картичка, и лятна картичка и картичка за това, което най-много обичам да правя на плажа, за това ме затруднихте каква нова идея да използвам за предизвикателството на Елшите. Тази сладурана ме подсети да ви поканя на морско парти. И така - слагайте сламените шапки, връзвайте по едно парео и с чаша разхладително питие се насладете на почивката.
Ще я покажа и в тези предизвикателства / Here is the list of card challenges :
 И понеже скоро не съм писала съветчета, тук ви предлагам нещо, за което може и да сте се сетили, но да не сте се пробвали.



Как .. или оцветете си цветенца.


Обичам да купувам шарени цветя и розички, но една от най-добрите ми инвестиции са едни цветенца от Gretas Arts.Може да ги видите в Лятна фея, Ретро дама, Тюркоазена феичка, Паунов шик и тук, и ако се чудите за какво ви говоря, това е защото навсякъде са различно оцветени, а оригинално са си белички.  Много е удобно когато ви трябва украса в определен нюанс особено ако като мен сте перфекционист в напасването на цветовете. Центърчето може да се направи по-светло или в друг цвят, а самите венчелистчета да са с различни нюанси.Аз ги оцветявам с акварелните си моливи в гамата на основната картинка.С намокрена четка взимам боичка директно от върха на молива. Не слагайте много вода,че се разкашкват и деформират. Трябва да се боядисат и от двете страни, защото гърба остава бял. Първоначално изглеждат по-интензивно оцветени, но после изсветляват. Единствения недостатък всъщност е, че трябва време да изсъхнат и не са достъпни веднага когато ви дотрябват, но пък за качествена работа се изисква търпение.И така забавлявайте се с оцветяване на цветенца .
 
И за да не си помислите, че идеята е моя, ето ви и друг урок по въпроса: 


вторник, 5 юли 2011 г.

Партито на мъничетата


Вчера страхотно се забавлявах с безкрайната картичка за предизвикателството на Елшите.От урочето на Гери се получи едно малко картиче, за което трябваше се изрежат около 30-40 малки квадратчета и правоъгълничета.Най-страхотно забавление обаче беше работата с новите ми печати на Penny Black - Critter Party. Откакто видях тези картинки преди 4-5 години се влюбих в сладките муцунки и въпреки че картички правя от скоро,още тогава завиждах на всички които имат достъп до оригиналите.Сега и аз си имам такива – урааа!!! Та започна печатане, оцветяване, рязане, лепене,печатане, правене на фигурки на Бен10 (което няма нищо общо с картичката) но обяснява защо стана почти един когато я завърших.Така че ви представям – Безкрайното парти на мъничетата.
Усмивки на всички!

петък, 1 юли 2011 г.

Лятна дама / Summer lady



С тази красива дама искам да пожелая на сестрата на една приятелка „да бъдем елегантни през лятото” и да и благодаря за нещо.Исках да носи лятно настроение и мисля, че го постигнах благодарение на жълтото и великолепните хартии - Summer Bum.
Все по-често показвам картичките си в повече предизвикателства и това взе да ме обърква много и за това без обяснения просто ще ги изредя в списък.

Here is the list of challenges for my “Summer lady”:


Общо показвания

Labels

бебешки / baby бижута Великден / Easter винтидж дамски/ for the ladies есен жълто-лилаво за оцветяването зелено-лилаво Как да оцветим... Как... Календари / Calendars Коледа/Christmas коледни сладки Кутийки / Boxes Кутийки за свещи / Candle Box Кутийки за шоколад / Chocolate box лилаво и тюркоазено малки картички мартенички момичешки/girlie морски Мър Мяу пеперудени подаръци / gifts покани предизвикателство Картишок приказки / fairytales пътувания Рецептурници / Cook books рожден ден / birthday русалки с форма на... сватбени/wedding синьо и жълто синьо и кафяво Скрапбук / Scrapbooking снимки Тефтери и албуми / Notebooks & Albums тийнейджърско / teen ТRG феи/fairies филц/felt Хелоуинска размяна Хоби предизвикателство храна/food червено и синьо червено и тюркоазено червено и черно червено-жълто-зелено Шейкър / Shaker A Day For Daisies Alicia Bell Altered art art journal ATC Aurora Wings book covers booklet bookmark boy's and men's Cakes and sweets Card Mania Ch Ching-Chou Kuik coloring book coloring tutorial Crafter's Companion Crafts and Me Dilly Beans Stamps DSB Dulemba Emerald Fairies Fan Art favorite 5 Flourishes fuse tool Gorjuss stamps Graphic 45 Guest Designer Halloween handmade flowers Hannah Lynn Hero Arts home decor Humphry Jeremiah Ketner Just Inklined Kenny K Kraftin Kimmie Krista Smith La-la LemonShortbread Little Darlings LOTV Magnolia Make it Crafty Michael Powel MilkCoffee mix media Mo Manning Mo's DT Nellie Snellen paper piecing Paper Shelter Penny Black Polkadoodles ppinkydollsart Rachelle Anne Miller Robin Pushay Sami Stamps Sara Burrier Sassy Studio Saturated Canary ScrapBerry's Simply B Steampunck Stamps Smart ART Room SN Sparkling Pens SOG Spectrum Noir Stampendous Stamping Bella steampunck storage Sweet November Stamps tags /eтикети The East Wind Tickled Pink Stamps Tiddly Inks Tiddly Inks challenge Tiddly Inks DT TRG Valentine's Day Verity Rose Wags 'n Whiskars watercolor wee stamps Whiff of Joy Wiff ofJoy YamPuff

Последователи